📹 Termal görüntüleme, gözle görülemeyen kızılötesi ışınların tespiti ve analizi ile gerçekleştirilen bir tekniktir. Bu yöntem ile; elektrik panoları, aydınlatma sistemleri, güneş panelleri vb. sistemler aktif çalışma durumları esnasında, termal kameralar aracılığıyla incelenir ve sonrasında termal kamera ölçüm raporu hazırlanır.

♨ İncelemeler sonucunda, elektrik panolarındaki şalt malzemelerinin durumu ve kablo bağlantıları gibi kritik faktörler analiz edilir. Bu sayede, olası arızaların erken bir aşamada tespit edilmesi sağlanarak, sistemlerin güvenliği ve işlevselliği artırılmaktadır.

🔌 “Elektrik Tesisatı ve Ekipmanları Periyodik Kontrolü” başlığı altında sunulan bu hizmet, adeta tesisatınızın röntgeni gibidir ve termal kamera ile yapılan kontrol, etkili bir Kestirimci/Koruyucu Bakım yöntemi olarak kabul edilir. Böylece tesisatınızın durumu objektif şekilde değerlendirerek, uzun vadede maliyet tasarrufu ve sistem sürekliliği sağlanır.

⚡ Tavsiye edilen uygulama sıklığı, termal kamera ile tarama işleminin yılda en az bir veya iki kez gerçekleştirilmesidir.

 

❇ Elektriksel sistemlerinizde desteğe ihtiyacınız var ise, sizlere rehberlik etmeye hazırız! Daha fazla bilgi ve enerji çözümlerimizle tanışmak için bize ulaşın.

📨 info@elkomelektrik.com.tr
☎ (0232) 504 23 24